Kuřecí stehýnka na zázvoru

10. ledna 2010·Jídlo a pití·Redakce

Zázvor je samej vitamín!

-kuřecí maso pro čtyři osoby

-10 dkg másla

-3 stroužky česneku

-5 až 8 dkg čerstvého zázvoru

-1 lžička soli ( i více )

-50 ml vody na podlití

Oloupaný zázvor nastrouháme do pekáčku, vymáčkneme česnek, přidáme sůl, přilijeme rozpuštěné máslo a rozmícháme.

Ve směsi opatláme omyté maso a rozložíme po pekáčku. Nakonec nalijeme vodu, přikryjeme a dáme do trouby na 170- 180 stupňů.

Jakmile začne maso měknout, odkryjeme, ochutnáme šťávu a pravděpodobně dosolíme. Opečeme kůži a hlavně upečeme maso doměkka.

Podáváme s bramborem!

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme