Máte už napečené cukroví? Zkuste taky nějaké pro vaše psí miláčky

13. prosince 2022·Jídlo a pití·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Nemáte-li ještě napečeno a máte to v plánu, možná byste měli začít. Toto dobou už to v domácnostech, kde jsou pilné kuchařinky a hospodyňky, voní vánočním cukrovím, perníčky a rohlíčky. A když už v tom budete, proč neudělat i pár plechů cukroví pro vaše čtyřnohé psí miláčky? I oni si rádi pochutnají na dobrotách, které k Vánocům patří. Co jim připravit, aby to pro ně nebylo zdraví škodlivé? To prozradila Tereza Ryšková Deníku.cz.

Tereza Ryšková je výrobkyně psích pamlsků značky Koko Charlie Donut a tvrdí, že poptávka po psím cukroví rok od roku roste. “Samozřejmě je to radost nejen pro psy, ale i pro lidi. Pes estetiku cukroví tolik neocení, ale lidem se líbí, že k vytváření sváteční atmosféry mohou přispět i pěknými vánočními psími pamlsky. A samozřejmě taky chtějí něco pro psy, které chápou jako členy rodiny, pod stromeček, říká.

Nejčastěji se dá inspirovat klasickým lidským cukrovím, které se ale předělá do zdravé podoby, která je pro psí tlamy vhodná. Základem téměř každého druhu cukroví je maso a ovesné vločky. K tomu se pak přidává řepa, špenát nebo mrkev. Nejoblíbenějšími tvary jsou pak klasičtí perníkoví páníčci.

No a při tvorbě se myslí samozřejmě i na zdobení, bez kterého by cukroví nebylo cukroví. Je pravda, že právě to pejsci asi opravdu příliš neocení. Co ale hraje u psů velkou roli, je vůně.“Vůně je u cukroví důležitá, pro pejsky se může používat zmíněné oregano, nebo třeba bazalka, ale taky i troška skořice. Pro textury se zase přidávají chia semínka, která jsou úžasně zdravá nejen pro lidi, ale také pro psy,” vysvětluje Tereza pro Deník.cz.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme