Medové sušenky

8. května 2010·Jídlo a pití·Redakce

Předehřejte troubu na 180 °C. V míse ušlehejte máslo a cukr a vešlehejte žloutek.

Potřebné suroviny:

125 g másla pokojové teploty, nakrájeného na kousky

100 g krupicového cukru

1 žloutek

320 g hladké mouky

1 lžička jedlé sody

4 lžíce medu, ohřátého

Na náplň:

1 bílek

160 g moučkového cukru, prosátého

20 g másla, rozpuštěného

pár kapek růžové potravinářské barvy

 

Postup přípravy:

Předehřejte troubu na 180 °C. V míse ušlehejte máslo a cukr a vešlehejte žloutek. Snižte otáčky a do směsi vmíchejte směs mouky a sody a med. Zakryjte a nechte aspoň půl hodiny odležet v chladu. Pak těsto na lehce pomoučeném vále prohněťte a mezidvěma listy pečicího papíru rozválejte na plát asi 5 mm silný. Kulatým vykrajovátkem (o průměru asi 4,5 cm) pak tvořte placičky, klaďte je na plech pokrytý pečicím papírem a pečte, až hmota zpevní. Nechte zchladnout. Na náplň dobře vyšlehejte bílek, a pak do něj postupně přidávejte cukr. Nakonec vmíchejte máslo. Hmotu rozdělte na dvě části a do jedné vmíchejte růžovou barvu. Polovinu sušenek spojte bílým krémem a druhou růžovým.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme