Pikantní pečená žebírka

29. července 2009·Jídlo a pití·Redakce

Vytáhněte na gril! Máme pro vás skvělý recept na grilovaná žebírka. Stačí si zajít k dobrému řezníkovi a nechat je odříznout od bůčku.

NA 4 PORCE:

Příprava: 35 minut

* 6 lžic kečupu
* 4 lžíce worcesterské omáčky
* 2 lžíce dijonské hořčice
* špetka tabasca nebo špetka mletého chilli koření
* 4 lžíce přírodního krupicového cukru
* 12–16 kousků vepřových žebírek (podle velikosti)
* sůl a pepř

1. Rozehřejte gril v troubě. Promíchejte kečup, worcesterskou omáčku, hořčici, tabasco nebo chilli, cukr, pepř a sůl a směsí potřete žebírka.

2. Opékejte zhruba půl hodiny, v polovině obraťte. Během grilování žebírka občas potřete marinádou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme