Vyhledávání
Babicovy recepty: Dančí ptáčky * Těstoviny s tuňákem a kapary
Na neděli pro vás kuchař Jirka Babica připravil recept na Dančí ptáčky plněné hruškou a Těstoviny s tuňákem a kapary. Babicovy recepty živě už od 11:00 hodin na Frekvenci 1!
DANČÍ PTÁČKY PLNĚNÉ HRUŠKOU
Připravte si:
- 1 kg vykostěné dančí kýty
- 2 hrušky
- brusinky
- 100 g špeku
- 50 gr slaniny
- 1,5 dcl sladké smetany
- panák koňaku
- čerstvý rozmarýn
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- ¼ celeru
- tymián
- olej
- sůl, pepř
Maso nakrájíme a naklepeme. Plátky osolíme, opepříme , vložíme plátek špeku, čtvrtku očištěné hrušky, trochu brusinkové marmelády a zabalíme v rolády. Na oleji orestujeme nakrájenou zeleninu, cibuli a slaninu. Vložíme rolády a opečeme. Přidáme rozmarýn a tymián.
Zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme v troubě při 200°C tak 60 minut do měkka. Hotové maso vyndáme, omáčku přecedíme a zeleninu propasírujeme, zjemníme smetanou, dosolíme. Podáváme s opečeným bramborem.
TĚSTOVINY S TUŇÁKEM A KAPARY
Připravte si:
- 200 g těstovin
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 tuňák v olivovém oleji
- 10 kuliček kapary
- nakládaná sušená rajčata
- bazalka, petrželka
- olivový olej
- citron
- sůl, pepř
Těstoviny uvaříme dle návodu. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme kapary, česnek, čerstvou bazalku, citronovou kůru, citronovou šťávu, tuňáka a překrájená nakládaná sušená rajčata. Zalijeme trochou vody z těstovin, dochutíme solí a pepřem. Necháme podusit, vložíme uvařené těstoviny a promícháme. Dáme na talíř a posypeme parmazánem.