Vyhledávání
Polévka s lámanými těstovinami
V hrnci rozehřejte tuk a dokřupava na něm osmažte slaninu.
Potřebné suroviny:
1 lžíce kvalitního oleje
50 g slaniny, nakrájené na kostičky
1/2 lžičky papriky
2 rajčata, nakrájená na menší kousky
200 g brambor, na kostičky
100 g lámaných nudlí (lze nahradit libovolnými širšími těstovinami)
2 řapíky celeru
1 sušená pálivá paprika podle chuti
zakysaná smetana, k podávání
sůl na dochucení
Postup přípravy:
V hrnci rozehřejte tuk a dokřupava na něm osmažte slaninu. Odstavte ze sporáku, posypte mletou paprikou a zalijte asi litrem horké vody. Dejte znovu na oheň, přidejte rajčata a brambory, opečené nudle a svázané řapíky celeru, stáhněte oheň a vařteasi 15 minut. Na posledních 7–8 minut vložte do polévky lámané nudle (máte-li nudle obyčejné, stačí je vařit asi poloviční dobu). Před podáváním celer odstraňte. Můžete dochutit pálivou paprikou. Podávejte ozdobené kopečkem zakysané smetany a posypané petrželkou.