PORADNA FREKVENCE 1: Pět bláznivých dietních triků, které fungují

19. května 2016·Jídlo a pití·Redakce

Pokud chcete opravdu hubnout, chce to trpělivost a železnou disciplínu. S několika malými triky se vám bude hubnout lépe!

Zaručené hubnoucí triky zná asi úplně každý. Tak schválně: před každým jídlem je třeba vypít sklenici vody. Večer se nemají jíst uhlovodany. Jíst se musí z malých talířků. A tak dále.

My vám prozradíme další tutovky, o kterých jste možná neslyšeli. Zatím.

Nezapomínejte na polévku před jídlem

Nemáme na mysli mísu gulášovky. Ale pokud si před jídlem dáte trochu vývaru, uděláte dobře. Podle studie magazínu Appetite lidé, kteří si dali před hlavním jídlem lehkou polévku, přijali celkem o 20 procent kalorií méně, než ti bez polévky. Ale mluvíme tu fakt o lehounkém vývaru.

Až vás přepadne vlčí hlad, vzpomínejte

Ano. Vzpomínejte na poslední jídlo, které jste dneska měli a zkuste si ho představit. Uvidíte, že si pak dáte místo celé hrsti brambůrků jen jeden dva pro chuť.

Vsaďte na barevné nádobí

Výzkum univerzity v Cornellu dokázaly, že čím větší je barevný kontrast mezi jídlem a barvou talíře, tím menší je hlad. Například lidé, kteří si dali špagety s tomatovou omáčkou na bílém talíři, snědli o 22% méně, než ti, kteří si dali to samé jídlo na červeném talíři.

Důkladně si přivoňte

Jíme nejen očima, ale také nosem. Čím intenzivnější je vůně jídla, tím méně ho sníme. Neznamená to ale, že budete teď každý den trápit okolí olomouckými tvarůžky. Jen se na svůj nos více soustřeďte.

Nechávejte zbytky na očích

Představte si, že si dáte velkou porci kuřecích křidélek. Přesně tak to zkoušeli vědci z univerzity v Cornellu. Účastníci pokusu, kterým obsluha odnášela ze stolu kosti, snědla mnohem víc křidýlek, než skupina, která měla kosti pořád na talíři před sebou. Mozek totiž dostával informaci, že už má dost. Podobné je to s potravinami jako krevety, olivy, pistácie. Nechte na sebe působit odpad, sníte toho méně!

 

ZDRAVÍ: Nejoblíbenější diety. Jejich PRO a PROTI!

TIP FREKVENCE 1: Zapomeňte na diety! Víme, po kterých potravinách zhubnete

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme