RECEPT FREKVENCE 1: Nepotřebujete fastfood, udělejte si hranolky sami!

Nebuďte líní a udělejte si hranolky doma. Trochu piplačka, ale ta chuť stojí za to. Kupované hranolky prohrávají na celé čáře!

Potřebujete:

  • 8 středně velkých brambor (varný typ B nebo C)
  • Sůl
  • Lžíce bílého vinného octa
  • 1 litr oleje vhodného na smažení nebo fritování

A jdeme na věc!

Oloupané a umyté brambory na obou koncích zarovnáme. Nakrájíme je na asi 7 – 10 mm silné hranolky. Hranolky propereme důkladně ve studené vodě, zbavíme je tak škrobu. Pak je přesypeme do hrnce, zalijeme čerstvou studenou vodou, trochu osolíme, přidáme ocet a vaříme 8 – 10 minut doměkka.

Povařené hranolky vyjmeme opatrně děrovanou naběračkou a položíme na menší plech vyložený čistou utěrkou a uložíme je na hodinu do chladu.

 

Už máte hlad?

Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a ve dvou až třech dávkách je smažíme 4 – 5 minut dozlatova. Hranolky necháme okapat od přebytečného oleje na papírových utěrkách, osolíme a horké podáváme. Hádejte s čím? Ano s tatarkou, majolkou nebo omáčkou, kterou máte rádi!

Uvidíte, že to za tu práci stálo a do fastfoodu si pro hranolky už nepůjdete!

VIDEO: Tuňáková pomazánka s kari! Zkuste ji udělat s námi

VIDEO: Upečte si jednoduché, ale výborné zelňáky!

RECEPT FREKVENCE 1: Vyrobte si domácí bylinkový ocet! Kyselý a krásný