Vyhledávání
RECEPT FREKVENCE 1: Nepotřebujete fastfood, udělejte si hranolky sami!
Nebuďte líní a udělejte si hranolky doma. Trochu piplačka, ale ta chuť stojí za to. Kupované hranolky prohrávají na celé čáře!
Potřebujete:
- 8 středně velkých brambor (varný typ B nebo C)
- Sůl
- Lžíce bílého vinného octa
- 1 litr oleje vhodného na smažení nebo fritování
A jdeme na věc!
Oloupané a umyté brambory na obou koncích zarovnáme. Nakrájíme je na asi 7 – 10 mm silné hranolky. Hranolky propereme důkladně ve studené vodě, zbavíme je tak škrobu. Pak je přesypeme do hrnce, zalijeme čerstvou studenou vodou, trochu osolíme, přidáme ocet a vaříme 8 – 10 minut doměkka.
Povařené hranolky vyjmeme opatrně děrovanou naběračkou a položíme na menší plech vyložený čistou utěrkou a uložíme je na hodinu do chladu.
Už máte hlad?
Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a ve dvou až třech dávkách je smažíme 4 – 5 minut dozlatova. Hranolky necháme okapat od přebytečného oleje na papírových utěrkách, osolíme a horké podáváme. Hádejte s čím? Ano s tatarkou, majolkou nebo omáčkou, kterou máte rádi!