RECEPT FREKVENCE 1: Tip na dietní večeři. Polévka z červené čočky

19. dubna 2016·Jídlo a pití·Redakce

Polévka z červené čočky je zdravou a lehkou variantou jarní večeře. Vyzkoušejte recept, který vám pomůže zdravě hubnout a nehladovět.

Uvedené množství stačí pro 4 osoby. 

Suroviny

  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička semínek koriandru
  • 3 střední mrkve
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • centimetrový kousek čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky kukurmy
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl a pepř

V malé  pánvi nasucho opečeme kmín a koriandr, sundáme z plamene a necháme vychladnout. Potom směs utřeme v hmořdíři (v nouzi poslouží i malá miska). Mrkev a cibuli očistíme, mrkev podélně rozčtvrtíme a nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme na klasické malé kousky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, oloupanýzázvor rozkrojíme na čtvrtiny. 

V hrnci rozehřejeme olej, orestujeme na něm mrkev, přidáme cibuli a nakonec na chvíli česnek (nesmí zhořknout). Přidáme zázvor,  koření a společně vše opečeme. Pak vsypeme červenou čočku, zalijeme horkým vývarem a vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Z polévky vyndáme zázvor, dochutíme solí a pepřem. 

VIDEO: Recept na jarní ředkvičkovou pomazánku

VIDEO: Upečte si tartletky z listového těsta. Svede to každý!

 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme