Vyhledávání
RECEPT FREKVENCE 1: Tip na dietní večeři. Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky je zdravou a lehkou variantou jarní večeře. Vyzkoušejte recept, který vám pomůže zdravě hubnout a nehladovět.
Uvedené množství stačí pro 4 osoby.
Suroviny
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička semínek koriandru
- 3 střední mrkve
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- centimetrový kousek čerstvého zázvoru
- 2 lžíce oleje
- 1/2 lžičky kukurmy
- 1 hrnek červené čočky
- 1 l zeleninového vývaru
- sůl a pepř
V malé pánvi nasucho opečeme kmín a koriandr, sundáme z plamene a necháme vychladnout. Potom směs utřeme v hmořdíři (v nouzi poslouží i malá miska). Mrkev a cibuli očistíme, mrkev podélně rozčtvrtíme a nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme na klasické malé kousky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, oloupanýzázvor rozkrojíme na čtvrtiny.
V hrnci rozehřejeme olej, orestujeme na něm mrkev, přidáme cibuli a nakonec na chvíli česnek (nesmí zhořknout). Přidáme zázvor, koření a společně vše opečeme. Pak vsypeme červenou čočku, zalijeme horkým vývarem a vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Z polévky vyndáme zázvor, dochutíme solí a pepřem.
VIDEO: Recept na jarní ředkvičkovou pomazánku
VIDEO: Upečte si tartletky z listového těsta. Svede to každý!