RECEPT FREKVENCE 1: Vánoční punč pro zmrzlíky

15. prosince 2015·Jídlo a pití·Redakce

Teploty zatím nepadají pod bod mrazu, ale to neznamená, že venku na procházce neprokřehneme. Vyzkoušejte efektivní zahřívací kůru, punč trochu jinak!

K přípravě nápoje potřebujeme

  • 3 lžičky sypaného černého čaje
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžíce zázvorového sirupu
  • 350 ml jamajského rumu
  • 2 lžíce cukru
  • 2 plody karamboly 

Příprava je velice jednoduchá, pospícháme, abychom rozmrzli

  • černý čaj zalijeme vodou a necháme asi 3 minuty táhnout
  • přecedíme, přidáme med, sirup a rum
  • prohřejeme
  • okraj skleniček můžeme potřít citrónem a obalit v cukru
  • punč nalijeme do sklenic na horké nápoje
  • ozdobíme plátky karamboly

Pomalu popíjíme a vnímáme, jak se organismus zbavuje pocitu zimy.

Zajímavý experiment, který stojí za vyzkoušení! 

P.S. Karambolu určitě znáte: je to nakyslé ovoce krájené obvykle na plátky – ty mají pak podobu hvězdičky. 

 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme