RECEPT FREKVENCE 1: Vyrobte si domácí bylinkový ocet! Kyselý a krásný

4. dubna 2016·Jídlo a pití·Redakce

Využijte období, kdy vám na okně nebo na zahrádce rostou jarní bylinky. Šoupněte je do octa. Chuť salátů bude na jedničku!

Při výrobě bylinkového octa můžete použít bylinky jako estragon, bazalku, kopr, rozmarýn, oregano, tymián, petržel, mátu nebo řeřichu.

 

Potřebujete

  • 1 šálek bylinek
  • 2 šálky bílého vinného nebo jablečného octa (obsah kyseliny octové alespoň 5%)
  • Papírový filtr na kávu nebo jemnou gázu
  • Skleněnou lahvičku (koupíte v hobby marketu nebo dárkových předmětech)

Postup

Otrhejte lístečky bylinek a smíchejte je ve skleněné lahvičce s octem. Lahvičku uzavřete a uložte na tmavém a chladném místě. Po týdnu ocet ochutnejte (nešklebte se moc!).

Pokud je chuť bylinek dostatečně rozvinutá, přeceďte ho přes filtr nebo jemnou gázu do skleněné lahvičky, ve které ho budete uchovávat. Lahev uzavřete korkovou zátkou, vyrobte si originální etiketu a uložte ocet na chladné místo.

Vaše jarní saláty dávku bylinkového octa uvítají a vaši strávníci také!

RECEPT FREKVENCE 1: Lososový wrap raz, dva, tři!

VIDEO: Upečte si jednoduché, ale výborné zelňáky!

VIDEO: Tuňáková pomazánka s kari! Zkuste ji udělat s námi

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme