Recept vybíráme z vánočního čísla časopisu Apetit – kuskus s kuřetem

12. prosince 2009·Jídlo a pití·Redakce

Kuskus se dobře kousá!

Lžíce olivového oleje, cibule nakrájená na tenká kolečka, 200g kuřecích prsou, kousek čerstvého zázvoru nakrájený na kostky, 10 sušených meruněk, slitá cizrna z konzervy, kuskus, horký kuřecí vývar.

 Olej zahřejte na velké pánvi a opečte na něm cibuli, tak aby změkla. Přisypte kuře a opékejte ho asi sedm minut. Navrch nastrouhejte zázvor a pečete ještě minutu.

Vmíchejte meruňky, cizrnu, kuskus a pak vlijte vývar a zamíchejte. Přiklopte víkem a nechte pět minut stát, aby kuskus změkl a tekutina zmizela.

Jídlo a pití - další články