Rekord v jezení hot dogů opět překonán. Legendární jedlík překonal svůj vlastní úspěch a zdecimoval soupeře

7. července 2021·Jídlo a pití·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Joey Chestnut na první pohled rozhodně nevypadá, že umí sníst na posezení desítky hot dogů. Opak je ale pravdou. Skutečnost je však taková, že sedmatřicetiletý Američan v neděli v rámci tradiční soutěže opět překonal světový rekord.

Joye Chesnut je profesionální jedlík a ve své třídě nemá soupeře. Každoročně se účastní události Nathan’s Hot Dog Eating Contest v New Yorku, kde je jednoznačným favoritem na celkové prvenství. Jediná otázka tak před soutěží zní: „Překoná Chestnut znovu rekord?”.

Letošní událost do své nabídky zařadila i česká sázková kancelář, která nabídla lidem možnost vsadit si na celkový počet párků v rohlíku, které muž spořádá. Jen pro připomenutí, do soutěže platit světový rekord 75 hot dogů za deset minut. Už během první minuty bylo jasné, že rekord je v ohrožení. A také, že ano. Chesnut do sebe za deset minut dostal 76 párků v rohlíku a o jeden překonal vlastní rekord z loňského roku.

Chesnut je držitel vícero rekordů. Loni třeba spořádal 32 Big Maců za 38 minut a 15 sekund. Pokud pořadatelé podobných soutěží něco takového chystají, vědí koho si pozvat. Když se Joye Chesnut účastní, je o vítězi prakticky rozhodnuto.

Letošní ročník se na rozdíl od toho minulého konal za přítomnosti diváků, kteří v čepičkách ve tvaru hot dogů neúnavně soutěžící povzbuzovali.  V kategorii žen zvítězila Michelle Lesco, která za deset minut snědla 31 hot dogů.

Co na to Jan Kraus? 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme