Roštěnky na víně

31. října 2009·Jídlo a pití·Redakce

Víno se nemusí jen pít!

4 ks plátků hovězího roštěnce, 100 g cibule, 20 g másla, 1 dl červeného vína, 2 lžíce oleje, 1 lžička hladké mouky,  pepř,  sůl.

1. Roštěnky lehce naklepeme a okraje nařízneme a po obou stranách je osmahneme tak, aby zůstaly uvnitř růžové.

2. Olej slijeme z pánvičky, dáme na ni máslo, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit.

3. Cibuli zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vínem a 3 lžícemi vody a za stálého míchání povaříme

4. Roštěnky osolíme, opepříme, pokryjeme cibulí a přelijeme šťávou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme