Rozpuštěná a upečená čokoláda

25. ledna 2010·Jídlo a pití·Redakce

Zahřejte se pokrmem bohů, čokoládou!

15 minut, pečení 25 minut

* 200 g kvalitní tmavé čokolády
* 200 g másla
* 250 g krupicového cukru
* 5 vajec
* 1 lžíce cukru

Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Čokoládu a máslo spolu rozpusťte nad párou nebo v mikrovlnce. Do směsi přisypte cukr a nechte trochu vychladnout. Postupně zatřete vejce. Vlijte do hlubší formy o průměru 20 cm a pečte dvacet dva až dvacet pět minut; koláč se má uprostřed ještě trochu chvět, protože jeho jádro zůstává polotekuté. Vyjměte z trouby, rychle vyklopte a nechte hodinku vychladnout a odpočinout.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme