Vyhledávání
Ryba po japonsku se sójovou omáčkou s medem
Rybu nakrájejte na proužky a obalte v hladké mouce, přebytek oklepejte.
Potřebné suroviny:
500 g filé z lososa bez kůže
100 g hladké mouky + na poprášení
hrst kukuřičné mouky
1/2 lžičky sody bicarbony
150 ml perlivé minerálky
2 kostky ledu, rozdrcené
1 bílek, ušlehaný do pěny,
rostlinný olej na smažení
krátce osmažená zelenina (lusky) k podávání
Na omáčku k namáčení:
šťáva z 1 limety
1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce medu
1 lžíce sekaného čerstvého koriandru
2 lžičky drcených semínek koriandru
Postup přípravy:
Rybu nakrájejte na proužky a obalte v hladké mouce, přebytek oklepejte. Promíchejte všechny přísady na omáčku k namáčení a dejte stranou. Olej vlijte do hlubšího kastrůlku a rozehřejte. Mezitím si v misce promíchejte obě mouky, sodu a minerálku a led, vmíchejte bílek až vznikne hustší těstíčko – nevadí, když v něm budou žmolky. Kousky ryby namáčejte v těstíčku a ihned vkládejte do horkého oleje, smažte 2 až 3 minuty dozlatova. Přebytečný tuk nechte odsát na kuchyňských papírových utěrkách a podávejte s křupavou osmaženou zeleninou a omáčkou k namáčení. Jako příloha se dobře hodí rýže.