Ryba po japonsku se sójovou omáčkou s medem

8. května 2010·Jídlo a pití·Redakce

Rybu nakrájejte na proužky a obalte v hladké mouce, přebytek oklepejte.

Potřebné suroviny:

500 g filé z lososa bez kůže

100 g hladké mouky + na poprášení

hrst kukuřičné mouky

1/2 lžičky sody bicarbony

150 ml perlivé minerálky

2 kostky ledu, rozdrcené

1 bílek, ušlehaný do pěny,

rostlinný olej na smažení

krátce osmažená zelenina (lusky) k podávání

Na omáčku k namáčení:

šťáva z 1 limety

1 lžíce sezamového oleje

1 lžíce sójové omáčky

1 lžíce medu

1 lžíce sekaného čerstvého koriandru

2 lžičky drcených semínek koriandru

 

Postup přípravy:

Rybu nakrájejte na proužky a obalte v hladké mouce, přebytek oklepejte. Promíchejte všechny přísady na omáčku k namáčení a dejte stranou. Olej vlijte do hlubšího kastrůlku a rozehřejte. Mezitím si v misce promíchejte obě mouky, sodu a minerálku a led, vmíchejte bílek až vznikne hustší těstíčko – nevadí, když v něm budou žmolky. Kousky ryby namáčejte v těstíčku a ihned vkládejte do horkého oleje, smažte 2 až 3 minuty dozlatova. Přebytečný tuk nechte odsát na kuchyňských papírových utěrkách a podávejte s křupavou osmaženou zeleninou a omáčkou k namáčení. Jako příloha se dobře hodí rýže.

 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme