Šašlik a grilované broskve

Šašlik

1 kg masa vepřové krkovice
3 cibule
500 ml mléka
střik octa
sůl a pepř
1 malý rajčatový protlak
1 kiwi

Vepřovou krkovičku nakrájíme na kostky, cibuli přepůlíme a nakrájíme na hrubo. Tomatový protlak ve větší míse osolíme, opepříme, přidáme střik octa a rukama kostky krkovice s cibulí pořádně promažeme. Maso zalijeme půl litrem mléka. Přiklopíme a necháme přes noc v lednici. Příští den ochutnáme marinádu, podle potřeby osolíme a opepříme. Asi 2 hodiny před grilováním oloupeme kiwi a nakrájíme a vložíme do marinády. Napícháme maso na špízy a grilujeme do měkka. Těsně před podáváním pokapeme octem.

 

Grilované broskve

 

2 broskve
4 lžíce agávového sirupu
1 lžíce mleté skořice
zmrzlina vanilková
máta
jahody

Broskev omyjeme přepůlíme a zbavíme pecky. Půlku broskve dáme na čtverec alufolie. Polijeme lžící agávového sirupu, posypeme čtvrt lžičkou mleté skořice  a alufolii pořádně zabalíme. Balíček dáme na gril na stranu. Po 20 minutách broskev opatrně rozbalíme, dáme na talíř, přidáme zmrzlinu, ozdobíme jahodami a lístky máty.

?>