Selecí plec na celozrnné hořčicové omáčce a jahody s marcipánem

14. dubna 2019·Jídlo a pití·Redakce

Selecí plec na celozrnné hořčicové omáčce

1 kg selecí plece

sůl, kmín

černé pivo

2 lžíce másla

2 lžíce hladké mouky

1 hrnek mléka

2 lžíce celozrnné hořčice

sůl, pepř

1 smetana

 

Plecko osolíme, okmínujeme, dáme do pekáče, podlijeme černým pivem, vložíme do trouby na 180 st na 90 minut. Podléváme, otáčíme. Když je maso měkké, vyndáme. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme 2 lžíce mouky, osmahneme, zalijeme mlékem a výpekem z masa a provaříme. Vložíme 2 lžíce celozrnné hořčice a zjemníme smetanou. Příloha: mačkaný brambor a lusky.

 

Jahody s marcipánem

300 g čerstvých jahod

2 lžíce vaječného likéru

3 cm marcipánu

2 žloutky

2 bílky

3 lžíce cukru

špetka soli

moučkový cukr

citron

 

Jahody pokrájíme a dáme do zapékací formy a zakapeme vaječným koňakem. V misce utřeme 2 žloutky s marcipánem a jahody směsí potřeme. Navrch dáme vyšlehaný sníh z bílků smíchaný s citronovou šťávou a moučkovým cukrem. Vložíme do trouby a dáme na 7 minut zapéci na 180 st.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme