Vyhledávání
Selecí plec na celozrnné hořčicové omáčce a jahody s marcipánem
Selecí plec na celozrnné hořčicové omáčce
1 kg selecí plece
sůl, kmín
černé pivo
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 hrnek mléka
2 lžíce celozrnné hořčice
sůl, pepř
1 smetana
Plecko osolíme, okmínujeme, dáme do pekáče, podlijeme černým pivem, vložíme do trouby na 180 st na 90 minut. Podléváme, otáčíme. Když je maso měkké, vyndáme. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme 2 lžíce mouky, osmahneme, zalijeme mlékem a výpekem z masa a provaříme. Vložíme 2 lžíce celozrnné hořčice a zjemníme smetanou. Příloha: mačkaný brambor a lusky.
Jahody s marcipánem
300 g čerstvých jahod
2 lžíce vaječného likéru
3 cm marcipánu
2 žloutky
2 bílky
3 lžíce cukru
špetka soli
moučkový cukr
citron
Jahody pokrájíme a dáme do zapékací formy a zakapeme vaječným koňakem. V misce utřeme 2 žloutky s marcipánem a jahody směsí potřeme. Navrch dáme vyšlehaný sníh z bílků smíchaný s citronovou šťávou a moučkovým cukrem. Vložíme do trouby a dáme na 7 minut zapéci na 180 st.