Slaný řecký koláč

29. května 2010·Jídlo a pití·Redakce

Těsto rozválejte do tvaru kruhu a vyložte jím remosku.

Potřebné suroviny:

200 g listového těsta

200 ml smetany (11%)

3 vejce

100–200 g tvrdého sýra, najemno nastrouhaného (skvělá je kombinace goudy a parmazánu)

50 g hladké mouky

4 jarní cibulky

4 plátky schwarzwaldské šunky nebo kvalitní anglické slaniny

8 třešňových rajčátek

sůl na dochucení

 

Postup přípravy:

Těsto rozválejte do tvaru kruhu a vyložte jím remosku. Na náplň spolu prošlehejte vejce, sýr a mouku. Dochuťte (opatrně, protože i sýry jsou slané) a vlijte na těsto. Poklaďte cibulkou, šunkou a rajčátky a nechte zapéct, až povrch koláče zpevní a lákavě zezlátne.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme