Vyhledávání
Zavřít
Slaný řecký koláč
Těsto rozválejte do tvaru kruhu a vyložte jím remosku.
Potřebné suroviny:
200 g listového těsta
200 ml smetany (11%)
3 vejce
100–200 g tvrdého sýra, najemno nastrouhaného (skvělá je kombinace goudy a parmazánu)
50 g hladké mouky
4 jarní cibulky
4 plátky schwarzwaldské šunky nebo kvalitní anglické slaniny
8 třešňových rajčátek
sůl na dochucení
Postup přípravy:
Těsto rozválejte do tvaru kruhu a vyložte jím remosku. Na náplň spolu prošlehejte vejce, sýr a mouku. Dochuťte (opatrně, protože i sýry jsou slané) a vlijte na těsto. Poklaďte cibulkou, šunkou a rajčátky a nechte zapéct, až povrch koláče zpevní a lákavě zezlátne.