Smažená telecí játra s cibulkou

7. listopadu 2009·Jídlo a pití·Redakce

Nevíte, co s játry? Máme pro vás úžasně dobré recepty!

NA 2 PORCE

45 minut

* 400 g nových brambor
* 2 lžíce olivového oleje
* 4 jarní cibulky, nakrájené
* 4 plátky anglické slaniny
* 1 lžíce hladké mouky
* 1 lžička červené papriky
* sůl a pepř
* 200 g jater, na proužky
* hrst hladkolisté petrželky
* 150 ml zeleninového vývaru z kostky

1. UVAŘTE BRAMBORY
Rozpulte je a v osolené vodě vařte dvanáct až patnáct minut. Slijte a opékejte je čtyři až pět minut na rozpáleném oleji, dokud nezezlátnou. Pak je vyjměte z pánve a dejte stranou. Vhoďte cibulku i slaninu a smažte tři až čtyři minuty.

2. OSMAŽTE JÁTRA
Mezitím ochuťte mouku paprikou, trochou soli a pepře a obalte v ní játra. Vsypte je do pánve a smažte dvě až tři minuty. Přihoďte brambory a rychle je ohřejte. Poté přimíchejte posekanou petrželku, dosolte a směs rozdělte na dva talíře. Udržujte v teple.

3. PŘIPRAVTE OMÁČKU
Do pánve nalijte vývar a ze dna odškrábněte všechny výpečky. Nechte minutu až dvě probublávat. Omáčkou zalijte játra s brambory. Podávejte o­zdobené zakysanou smetanou a poprášené paprikou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme