Těstoviny s kapustou a ančovičkami

14. listopadu 2009·Jídlo a pití·Redakce

Tentokrát vybíráme z časopisu Apetit těstoviny s kapustou a ančovičkami!

Potřebujeme 250g těstovin, 4 lžíce olivového oleje, 1 jemně pokrájenou chilli papričku, dva stroužky česneku krájené na plátky, 4 nasekané sardelové filety neboli ančovičky, 200 nakrouhané kapusty, šťávu z citronu, parmazán.

Těstoviny uvaříme a zatímco se vaří, osmahneme na pánvi na polovině oleje chilli, česnek a sardelky. Stačí minuta. Pak přidáme kapustu a zvolna opékáme pár minut.

Těstoviny slijeme a pár lžic vody pochytáme. Obojí přidáme ke kapustě. Přimícháme šťávu z půlky citronu a zasypeme parmazánem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme