TIP: Nejlepší sýr na gril! Zkuste ho také

26. května 2015·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Odstartovala grilovací sezóna! A tak má pro vás rádio Frekvence 1 tip na výborný sýr na gril. Jmenuje se Jánošíkův Oštěpek. Mrkněte se na recepty.

Grilovaný Jánošíkův oštěpek s brusinkovou omáčkou a ovocem

Potřebujete:

• 4 ks Jánošíkova oštěpku uzeného
• 4 lžičky brusinkové marmelády

Jánošíkův oštěpek grilujeme po obou stranách do zlatavé barvy cca 5 minut. Oštěpek se mírně nafoukne, v jádru změkne, ale neroztéká se. Po ugrilování podáváme s brusinkovou /omáčkou/ nebo marmeládou a servírujeme ještě za tepla. K této variantě se skvělé hodí grilované ovoce – hruška, broskev, ananas apod.

Varianta s broskví

Broskve dejte do mísy s nasekaným rozmarýnem, zakapejte olivovým olejem a posypte trochou soli a pepře. Grilujte ovoce pár minut z každé strany, aby jen lehce zkaramelizovalo.

Tip: Pokud nemáte možnost si Jánošíkův oštěpek ugrilovat, dejte jej na 1 min do mikrovlnné trouby, nebo si jej upečte v troubě!

Závitky s Jánošíkovým oštěpkem a se slaninkou

Potřebujete (na jednu porci):

• plátek krůtího/kuřecího masa
• ½ Jánošíkova oštěpku uzeného
• plátek šunky
• plátek slaninky
• cherry rajčátka, jarní cibulka, červená cibule…

Plátek krůtího/kuřecího masa naklepejte, osolte, položte na něj plátek šunky, polovinu oštěpku a stočte do závitku, který zabalíte do slaniny. Takto vložte do pekáče s cherry rajčaty, jarní cibulkou a červenou cibulí. Podlijte trochou vody, a pečte do zlatova. 

Sýr Jánošíkův Oštěpek vyrábí společnost Milkeffekt z Třince. Originální receptura a kvalita výrobků je jeden z důvodů proč získal prestižní ocenění “Česká chuťovka!”

 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme