Vyhledávání
TIP: Nejlepší sýr na gril! Zkuste ho také
Odstartovala grilovací sezóna! A tak má pro vás rádio Frekvence 1 tip na výborný sýr na gril. Jmenuje se Jánošíkův Oštěpek. Mrkněte se na recepty.
Grilovaný Jánošíkův oštěpek s brusinkovou omáčkou a ovocem
Potřebujete:
• 4 ks Jánošíkova oštěpku uzeného
• 4 lžičky brusinkové marmelády
Jánošíkův oštěpek grilujeme po obou stranách do zlatavé barvy cca 5 minut. Oštěpek se mírně nafoukne, v jádru změkne, ale neroztéká se. Po ugrilování podáváme s brusinkovou /omáčkou/ nebo marmeládou a servírujeme ještě za tepla. K této variantě se skvělé hodí grilované ovoce – hruška, broskev, ananas apod.
Varianta s broskví
Broskve dejte do mísy s nasekaným rozmarýnem, zakapejte olivovým olejem a posypte trochou soli a pepře. Grilujte ovoce pár minut z každé strany, aby jen lehce zkaramelizovalo.
Tip: Pokud nemáte možnost si Jánošíkův oštěpek ugrilovat, dejte jej na 1 min do mikrovlnné trouby, nebo si jej upečte v troubě!
Závitky s Jánošíkovým oštěpkem a se slaninkou
Potřebujete (na jednu porci):
• plátek krůtího/kuřecího masa
• ½ Jánošíkova oštěpku uzeného
• plátek šunky
• plátek slaninky
• cherry rajčátka, jarní cibulka, červená cibule…
Plátek krůtího/kuřecího masa naklepejte, osolte, položte na něj plátek šunky, polovinu oštěpku a stočte do závitku, který zabalíte do slaniny. Takto vložte do pekáče s cherry rajčaty, jarní cibulkou a červenou cibulí. Podlijte trochou vody, a pečte do zlatova.
Sýr Jánošíkův Oštěpek vyrábí společnost Milkeffekt z Třince. Originální receptura a kvalita výrobků je jeden z důvodů proč získal prestižní ocenění “Česká chuťovka!”