Toskánské kuře

10. října 2009·Jídlo a pití·Redakce

Vezměte kuře na výlet do Toskánska!

Potřebujeme: 4 kuřecí čtvrtky, grilovací koření, mletá paprika, 50 ml olivového oleje, pórek, 2 citróny

Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme a vložíme do zapékací mísy. Směs koření promícháme s olejem a každou čtvrtku důkladně potřeme. Šťávu z jednoho citrónu vymačkáme a maso s ní polijeme. Dáme péct do předehřáté trouby a zvolna pečeme přibližné hodinu. Pórek očistíme a nakrájíme šikmo na špalíčky a druhý citrón na osminky. Kousky pórku a citrónu přidáme ke kuřeti zhruba po půl hodině pečení. Hotové kuřecí čtvrtky servírujeme s opékanými bramborami.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme