Vánoční klobásky extra – klobása zapečená se švestkami!

A slivovičku ke klobáse!

200 g klobásy, 8 koleček tvarůžků, 1 cibule, 12 sušených švestek, 100 ml vývaru (bujón), 2 stroužky česneku, 2 vejce

2 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce oleje, sůl, tuk na vymazání

Plech vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Na oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme plátky česneku, švestky, nakrájenou klobásu, podlijeme vývarem a mícháme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Na dno každé misky položíme kolečko tvarůžku a přidáme tři švestky s podušenou cibulí a česnekem. Přiklopíme zbylými tvarůžky a zalijeme vejci rozmíchanými se zakysanou smetanou a solí. Takto nachystané formičky pečeme v troubě asi 25 minut při 180 °C. Hotové necháme krátce zchladnout, poté okraje uvnitř misek objedeme kulatým nožem a pokrm vyklopíme na talíř. Podáváme s různě upravenými bramborami.