Výborný bramborový salát!

19. prosince 2009·Jídlo a pití·Redakce

Nenechávejte kapra samotného!

75 dkg brambor, 4 ks mrkve, majonéza, 125 ml tatarské omáčky light, 150 ml zakysané smetany, 6 ks vejce, 1  větší cibule,  citrón, 45 dkg okurek,  1 lžička pepře, 1 lžíce soli

Uvařené, studené a oloupané brambory promačkáme "sítkem na brambory" na kostičky do větší mísy. Dále promačkáme i vařené vejce a vařenou mrkev. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a okurky. Zasypeme solí a pepřem. Citrón vymačkáme a část šťávy přidáme ke směsi. Směs zlehka promísíme, přidáme Majonézu, tatarskou omáčku a hustou kysanou smetanu. Důkladně promícháme a dle chuti ješte přikyselíme citronovou šťávou.  Pokud se nám zdá salát příliš hustý, můžeme jej trošku naředit nálevem z okurek.

Další skvělé tipy na vánoční recepty hledejte v novém čísle časopisu Apetit!

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme