Zatočte s kocovinou. Zkuste tyto osvědčené triky

31. prosince 2022·Jídlo a pití·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

I když spousta lidí tvrdí, že nejsou fanoušci toho "povinného chlastání" na Silvestra, je dobré situaci nepodcenit. Oslava Nového roku už klepe na dveře, a ať už máte v plánu ho strávit jakkoliv a kdykoliv, pravděpodobně nějakou tu skleničku šampaňského vypijete. Další den následuje peklo v podobě nepříjemné kocoviny, kterou zná každý z nás, a která je daň za prohýřenou noc. Blesk pro ženy sepsal ty nejlepší tipy, jak se kocoviny zbavit, nebo alespoň zmírnit její dopad.

Bohužel zatím neexistuje nic, co by zničilo kocovinu lusknutím prstu během chvilky. Ovšem s těmito osvědčenými triky a tipy ji můžete zvládnout v řádu hodin a zmírnit její neodkladný průběh. Jak se poprat s kocovinou? Odpověď má Blesk pro ženy.

Voda je lék na všechno

Musíte pít, pít a pít… vodu, samozřejmě. Pokud je to ve vašich silách a schopnostech, je nejlepší vypít sklenici vody ještě před spaním a pak hned ráno. Vůbec nejideálnější ovšem je pít vodu i v průběhu večera. Zkuste na to myslet a každou hodinu proložit pivo, víno a panáky třemi deckami vody bez bublinek.

Dietu odložte na jindy

Ačkoliv jste si možná dali do roku 2022 slib, že budete držet dietu, nechte tohle předsevzetí až na 2. ledna. Když se člověk probudí po prohýřené noci, jeho žaludek vyžaduje něco nezdravého, tučného nebo sladkého. Dopřejte tělu i chuťovým buňkám tuto slast a uvidíte, že se vám uleví.

Vyrovnat hladinku?

Říká se, že čím ses rozbil, tím se naprav. No nevím… Je těžké si představit, že ráno potom, co se probudím po nekonečném množství panáků hruškovice, do sebe kopnu další. Už jenom z té představy se člověk oklepe. Ale pár hltů piva může udělat zázrak. A nebo taky můžete pokračovat v rozjetém vlaku a začít znovu pít ještě před tím, než stihnete vystřízlivět.

Příroda léčí

Máta, řebříček nebo heřmánek. Stačí tyto zázraky zalít horkou vodou a vylouhovat. Stejně tak poslouží i zázvor, který je dobré mít doma čerstvý. Pokud vám chuť těchto čajů není zrovna příjemná, můžete si ho dochutit medem.

Prodloužený spánek

Na 1. ledna nebo na jakýkoliv den poté si nic náročného neplánujte. Tělo je vyčerpané a odbourávání škodlivých látek mu dává zabrat. Prodlužte si spánek na maximum. Zůstaňte v posteli, jak dlouho chcete, a pak se jen přemístěte na gauč a pusťte si nějaký pěkný film, kterých bude jistě v televizi v tento sváteční den plno. Na plnění veškerých povinností před návratem do práce budete mít ještě celou neděli.

Polévka a kola

Silný vývar, ať už kuřecí nebo vepřový dodá tělu tekutiny, ionty a energii. Stejně dobře může také pomoci stará dobrá česnečka. Cola, Fanta, Sprite… nám normálně nic dobrého nedají. Ve chvílích, kdy vás sužuje kocovina vás však příjemně ochladí a doplní cukry, které člověk během noci poztrácel.

Jděte se projít

Přestože se vám to může zdát nepředstavitelné, vytáhněte paty a běžte se projít. Okysličí se vám krev a čerstvý vzduch vám udělá dobře. Po procházce si dopřejte vlažnou sprchu.

Pro gurmány

Pokud jste ten typ člověka, který se ničeho nebojí, zkuste si namíchat prověřený protikocovinový koktejl. Smíchejte dvě vajíčka, kapku tabaska, sůl, pepř a olivový olej. Stačí vypít a pokusit se nepozvracet. Nazdraví!

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme