Zbylo vám z Vánoc? Zkuste hranolky z kapra!

27. prosince 2009·Jídlo a pití·Redakce

Kapr stokrát jinak!

Ingredience: 600 g filetů z kapra, 10 g soli, sladkou papriku, česnek, mletý kmín, mletý zázvor, 30 g sójové omáčky, 50 g hladké mouky, 30 g škrobové moučky, 200 ml oleje na smažení

Postup přípravy: Filety z kapra nakrájejte na delší tenké kousky. Takto připravené hranolky kapřího masa osolte, potřete lisovaným česnekem, kořením a sojovou omáčkou a nechte je odležet.

Hranolky obalte ve směsi hladké mouky, papriky a škrobové moučky. Smažte v rozpáleném oleji. Usmažené hranolky necháme okapat v sítu a podáváme. Je vhodné doplnit pokrm omáčkou, například kysanou smetanou s křenem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme