Zlepšení paměti nebo zažívání? Tohle je 9 blahodárných účinků medu

19. ledna 2018·Jídlo a pití·Redakce

Zdroj: Shutterstock

Pokud pravidelně začnete jíst med, budete spát lépe, zlepší se vám paměť a budete si moci užívat čisté pleti. Využijte všech blahodárných vlastností, které med nabízí, a ihned ho doplňte do spíže.

Med má spoustu kladných vlastností a disponuje několika zdravotními benefity,  jak uvádí mimo jiné i magazín Step To Health. Pokud nevěříte, zkuste ho zařadit do vašeho jídelníčku a sledujte, kolik věcí se vám v životě lepší, co se zdraví týče.

Budete mít čistší pleť

Med se často chová jako antioxidant. Pokud ho budete jíst pravidelně, vaše tělo se samo zbaví toxinů a jiných odpadních látek. Antibakteriální vlastnosti medu vám postupně pleť uzdraví.

Hubnutí

I když byste se v dietě měli vyhýbat cukrům obloukem, med je naopak doporučován. Rozdíl je v tom, že cukr nacházející se v medu je odlišný od toho, který se nachází ve sladkostech nebo ve fast food pochutinách. Med vám na rozdíl od klasického bílého cukru zrychlí metabolismus a pomůže vám rychleji pálit tuky.

Ustálí hladinu cholesterolu

Med je surovinou, která cholesterol neobsahuje. Jeho jednotlivé složky vám pomohou snížit hladinu cholesterolu, který se vám hromadí v krvi.

Vaše srdce bude zdravější

Antioxidanty v medu mohou pomoci tepnám přes zbytečným stahováním. Stahování tepen může vést k selhání srdce, horší paměti nebo dokonce bolestem hlavy. Abyste tomuto předešli, zkuste denně vypít sklenici vody, ve které rozpustíte lžíci medu.

Zlepší se vám paměť

Zlatý nektar pomáhá bojovat proti stresu. Antioxidanty, které med obsahuje zlepšují paměť. Med navíc obsahuje vápník. Ten potřebuje mozek pro vykonávání svých funkcí.

Budete se vám lépe spát

Díky medu budete schopni zvýšit kvalitu spánku. Med zvedá hladinu insulinu v krvi. Naše krev vylučuje serotonin, který tělo přetvoří na melatonin. To je hormon, který nám pomáhá rychleji usnout.

Skoncujete se zažívacími problémy

Med má velký antiseptický účinek. Doporučujeme sníst denně lžíci medu na prázdný žaludek. Může se to zdát triviální, ale napomůžete tak vašemu trávícímu traktu. Navíc zabijete bakterie v žaludku a pomůžete zacelit trhliny na vaší slinivce.

Sníží vaše nervové napětí

Díky glukóze, kterou med obsahuje, se uživí nervy. Budete moci lépe relaxovat a předejdete tak možným psychickým onemocněním.

Je to perfektní přírodní projímadlo

Jako přírodní projímadlo je med šetrný, ale efektivní. Má totiž vysoký obsah fruktooligosacharidů, které dělají úplné divy ve střevech. Vyživují střevní stěny a vytvářejí kyselé prostředí pro nežádoucí střevní bakterie.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme