Alžběta II. se dala na prodej domácího medu. Jedna sklenice vyjde na 450 korun

21. února 2022·Koktejl·Redakce

Královna Alžběta II. s medem. (Foto: Profimedia)

Chtěli byste si pochutnat na domácím medu, který si dává na snídani britská královna Alžběta II. (95) ? Bez problému! Nově tuto pochoutku mohou fanoušci zakoupit v obchodě se suvenýry v anglickém Norfolku. Informoval o tom server Express.

Je známo, že Alžběta II. bezpochyby miluje med. Královská rodina si jej často dopřává k snídani. Už v minulosti zahraniční média informovala o tom, že právě královna si nechala zbudovat úly na svém venkovském panství v Sandringhamu.

Teď internet obletěla další zpráva. Alžběta II. se dala na prodej tohoto slaďoučkého pokrmu. Med se sbírá právě z úlů umístěných kolem venkovského sídla. Každá várka má podle serveru Express výjimečnou chuť, záleží na tom, kde se včelstvo v době odběru nachází.

Bohužel radost fanouškům zvadla v okamžiku, kdy se dozvěděli cenu tohoto “suvenýru”. Jedna sklenice o hmotnosti 454 gramů vyjde na skoro 450 korun. Pro představu v Česku za 750 gramů medu podle severu vcelimed.cz zaplatíme v rozmezí 130 až 240 korun. Což je poměrně velký rozdíl.

View this post on Instagram

A post shared by Sandringham (@sandringham1870)

“Je to poměrně drahé, ale chutná naprosto lahodně, takže to stojí za to,” pochvaloval si med jeden z kupujících pro MailOnline. Pokud byste přesto chtěli tuto novinku ochutnat, tak je k dostání v obchodě se suvenýry v anglickém Norfolku. Zde se již prodává i proslulý královský kečup nebo královnina “hnědá” omáčka, což je rajčatová omáčka s octem a speciálním kořením.

Koktejl - další články

Doporučujeme