Autistický syn se našel po třech letech. Jedno oko nezůstalo suché

22. dubna 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto (Shutterstock)

Mladý autista, který se ztratil již jako šestnáctiletý teenager a byl od té doby pohřešován, se na začátku dubna našel po třech letech stovky kilometrů od domova. Zatím zůstává v péči lékařů a policie se snaží zjistit, co se s ním celé ty roky dělo. Jeho rodina je samozřejmě štěstím bez sebe. Informoval o tom CBS.

Policisté v americkém Utahu dostávali znepokojivá hlášení, že se po okolí potuluje muž, který se chová divně a přespává na ulici. Podchlazeného ho pak našli na benzinové pumpě. Chlapec s nimi nechtěl komunikovat, nakonec si však nechal odebrat otisky prstů, podle kterých se přišlo na to, že se jedná o pohřešovaného Connerjack Oswalta.

Connerjack se ztratil v září 2019 v Klifornii, kde celá rodina žila. Z jejich domu odešel bez jediného slova. Mladík trpí autismem a dalšími mentálními poruchami. Oba rodiče ho neúspěšně hledali po celé Kalifornii, až se nakonec rozhodli přestěhovat zpět do rodného Idaha, kam doufali, že jejich syn míří. Po třech letech se však stále nic nedělo. 

V policejním prohlášení z nalezení pohřešovaného Connerjacka stálo, že byla kontaktována jeho matka. Ta uvedla, že syn má na krku mateřské znaménko, které měl i nalezený mladík. Nevlastní otec a dědeček pak vyrazili do Utahu, aby chlapce osobně identifikovali. Následně ihned volali tuto radostnou zprávu matce. “Mé zlatíčko je naživu,” vyhrkla v slzách do telefonu matka. “Jendo oko v místnosti nezůstalo suché,” uvedl pro CBS šerif Justin Martinez.

Co dělal chlapec celé ty tři roky, zatím není známo.

Koktejl - další články

Doporučujeme