Chcete se pomazlit? Tihle domácí mazlíčci jsou k tomu ideální

10. ledna 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Želva nebo rybičky mohou být super cool domácí mazlíčci, kteří vás dokážou dlouho fascinovat a rozhodně je možné vytvořit si k nim takový vztah jako k jiným mazlíčkům. Přesto, pokud byste si domů rádi pořídili nějakého kamaráda na pomazlení, který vám dokáže projevit náklonost láskyplnými gesty, vsaďte na tyto mazlíčky, kteří patří k těm nejmazlivějším. Jejich seznam přináší web Hobbio.cz.

Zde máte seznam těch mazlíků, kteří vám budou dávat jasně najevo, že vás mají rádi, a do jejich (většinou) kožíšků můžete zabořit své čumáčky, když vám nebude zrovna hej a budete potřebovat psychickou podporu. Na to jsou tihle miláčci experti.

Pes

Tak tady asi není co řešit. Ne nadarmo se mu říká nejlepší přítel člověka. I když je pravda, že někteří psi jsou rozhodně přítulnější než ostatní, faktem je, že vliv na to má hlavně jejich výchova, a odpovědný je tedy převážně majitel. Můžete se ale spolehnout na jejich loajálnost, lásku a přítulnost. Schválně, kdo dokáže odolat tomu, vzít si svého psího miláčka do postele a během spánku se k němu moct přitulit?

Kočka

I když se některé tváří, že se jich mazlení a láska ke svému majitel netýká, opak je pravdou. Kočky jsou láskyplné, jen svou náklonost dávají najevo trochu jinak než psi. Každý kočičí majitel ale ví, že kočky jsou neskuteční mazlíci a v posteli poslouží jako antistresový polštářek stejně dobře.

Vietnamské prase

Pravda, tohoto mazlíčka si asi do postele jen tak nenastěhujete. Prasata jsou velmi inteligentní, společenská a čistotná zvířata. Prasata jsou také neuvěřitelně přátelská. Jsou přirozeně velmi společenská zvířata a pozitivně reagují na doteky. Také si ráda hrají. Pokud máte možnost prasátku poskytnout dobrý domov a zahrnout jej spoustou pozornosti, může se proměnit v jednoho z vašich nejdražších a nejpřívětivějších společníků. Budete překvapeni, jak mazlivá dokážou být.

Králík

Když se podíváte na načechraného maličkého králíčka, přímo vybízí k tomu, abyste ho “pomuchlali”. Je však důležité si uvědomovat, že i přestože králíci jsou mazliví, reagují pozitivně pouze na určité způsoby zacházení. Například se jim nelíbí zvedání a raději se mazlí a nechávají hladit, když jsou na zemi nebo na klíně. Pokud není králík spokojený s tím, jak s ním zacházíte, může vás instinktivně kousnout či škrábnout. I když tak možná vypadá, není to hračka, ale živý tvor.

Potkan

Někomu může vadit jejich ocásek, který v lidech někdy vyvolá odpor. Navíc je toto zvířátko spojováno se zlem, strašidly a špínou. Určitě nedoporučujeme vytáhnout potkana z kanálu či křoví na sídlišti a vzít si ho domů jako mazlíčka. Domestikovaní potkani jsou však velice čistotní, hraví a mazliví. Často je baví řešení hádanek a dokonce se jim líbí jen posedávat na rameni jejich páníčka.

Kůň

Kůň rozhodně nepatří mezi domácí mazlíčky, kteří se dají chovat uvnitř domu. Vyžaduje od svého majitele hodně prostoru, stáj a vytrvalé odhodlání se o něj starat. Koně jsou velmi milující tvorové, kteří si opravdu užívají společnost svých majitelů. Jsou známí tím, že dokáží rozpoznat a často sdílet emoce a chování lidí kolem nich. Jsou to dechberoucí zvířata, budou si velmi blízká s těmi majiteli, kteří si dají práci vytvořit dlouhotrvající pouto.

Kakadu

Když si vybíráte mazlíčka podle toho, jak moc projevuje lásku, ptáci vás většinou nenapadnou. Kakadu díky kontaktu, lásce a projevům náklonnosti od svého majitele přímo vzkvétá. Je všeobecně známo, že jsou to hraví, milí a přítulní mazlíčci, kteří své majitele zbožňují, obzvláště pokud se začnou sbližovat co nejdříve po vylíhnutí. Po pozornosti a lásce touží tak moc, že pokud se jim těchto věcí nedostává, mohou u nich vzniknout problémy s chováním. Jsou též perfektním mazlíčkem pro každého, kdo plánuje trávit s nimi spoustu času.

Koktejl - další články

Doporučujeme