Co všechno se dá udělat pro počet zhlédnutí? Youtuber úmyslně havaroval se svým letadlem

26. dubna 2022·Koktejl·Marek Blažíček

Youtuber Trevor Jacob údajně úmyslně havaroval se svým letadlem kvůli tomu, aby měl větší počet zhlédnutí. Vyplývá to ze šetření letecké komise, která mu odebrala licenci.

Psalo se 24. listopadu roku 2021 a youtuber se zrovna vznášel nad Národním parkem Los Padres v Kalifornii. „Jsem přímo nad horami a vypověděl mi motor,“ uvádí ve videu a následně z letadla vyskočí. Komise se však rozhodla, že celou nehodu úmyslně zinscenoval, aby měl zhlédnutí.

„Dne 24. listopadu 2021 jste ukázal, že vám chybí úsudek a odpovědnost tím, že jste se rozhodl vyskočit z letadla pouze pro to, abyste jeho havárii mohl natočit,“ tvrdí se v posudku. Jako důkaz se uvádí například už fakt, že měl na křídlech připevněné kamery a na sobě padák. Levá dvířka otevřel ještě před tím, než začal o poruše motoru hovořit. Navíc nevyslal nouzový signál a nepokusil se o nouzové přistání.

Na základě toho mu byla odebrána licence k létání, youtuber si o ni může znovu zažádat za rok.

„Netušil jsem, že sdílení videa, ve kterém se mé dobrodružství zvrtlo, nadzvedne tolik lidí ze židle,“ komentoval to Jacob v dalším videu. „Letecká komunita je na mě hodně tvrdá. Přemýšlím o tom, že s tím seknu jen proto, že mě nesnáší.“

Zdroj videa: YouTube

Koktejl - další články

Doporučujeme