Dospívající kluci zbožňují Tatea, influencera, který hlásá, že bez žen by bylo na světě líp

14. února 2023·Koktejl·Redakce

Andrew Tate (Foto zdroj: Profimedia)

Kontroverzní influencer se pomalu ale jistě stává idolem dospívajících chlapců. Jeho názory, že bez žen by bylo na světě lépe, berou jako svou mantru a citují ho ve školních pracích. Bývalý kickboxer Andrew Tate je mimo jiné také obviněn ze znásilnění a obchodování s lidmi. Postoj školou povinných následovníků psycholožka vysvětluje jejich nenaplněnými potřebami a kolísavým sebevědomím. Informuje o tom web Idnes.cz.

Učitelé na českých školách zaznamenali mezi dospívajícími chlapci stále větší popularitu bývalého kickboxera Andrew Tatea, který se prezentuje jako influencer s velice kontroverzními názory. Sice se rád předvádí obklopen penězi, drahými auty a spousty žen, dokonce čelí obvinění ze znásilnění a obchodování s lidmi, přesto zastává názor, že bez žen by bylo na světě líp. “V sedmé třídě, kde asistuji, měly děti graficky vizualizovat světový problém, který je trápí. Jeden ze žáků jen napsal citát ‚World would be better without women (Svět by byl lepší bez žen, pozn. red.) – Andrew Tate‘”, popisuje učitelka působící na jedné z pražských škol. Prý doufá, že se toho jednou svět dočká, až nebudou potřebné k rození dětí.

I jiní učitelé se shodují na tom, že Andrewa žáci zbožňují, že ho zmiňují v prezentacích, píší o něm do slohů, stal se každodenním tématem. Osmáci si hrají na alfa samce, navzájem se ponižují, chovají se k sobě velmi hrubě. Přitom v důsledku jeho názorů mu už byl zablokován účet na YouTube, instagramu, facebooku i twitteru. I tak mají jeho videa miliony zhlédnutí. Tvrdí například, že když člověk dostane infarkt, má se sebrat, dát si drink, cigáro, kafe a makat dál. Do nemocnice má jít až později. Dalším jeho kontroverzním vyjádřením je právě to o ženách.

Když porovnáte ženy a muže, vezmete si, kolik ženy vydělávají, jejich mentalitu, motivaci, 99 procent z nich jsou loserky… Nemají peníze, jsou emočně zranitelné, jediné, na čem jim záleží, je pozornost na instagramu,” hlásá vlivný influencer. Psycholožka Jiřina Juřičková tvrdí, že ho mladí kluci obdivují především proto, že je úspěšný, bohatý, fyzicky zdatný. Inklinace dospívajících chlapců k lidem tohoto typu podle Juřičkové souvisí s jejich nenaplněnými potřebami, s kolísavým sebevědomím, potřebou vzorů či neukotveností hodnot.

Koktejl - další články

Doporučujeme