Dvě ženy se snažily pašovat kokain z Panamy pod parukou. Policie se nestačila divit

7. června 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto (Shutterstock)

V Panamě na letišti mají bohaté zkušenosti s pašeráky drog, ale to, čeho byli tamní policisté svědky tentokrát, je skutečně překvapilo. Dvě ženy se totiž snažily propašovat kokain ukrytý v ruličkách pod parukou. I když jejich podivný účes budil zvídavý dojem, přítomnost drog odhalil až skenovací test. Informoval o tom web Novinky.cz.

Obě ženy pochází z Kolumbie, odkud chtěly dostat drogy přes Panamu až do Španělska. Po projití skenovacím zařízením ale spadla klec. Ukázalo se, že ženy mají mezi svými vlasy a parukou 68 válcovitých balíčků obsahující bílý prášek. Na první pohled tak vypadaly, že na hlavách mají staré natáčky.

Prokurátorka na svém účtu na twitteru uvedla, že se jedná o v Panamě dosud nevídaný způsob pašování drog. A to už tady viděli ledacos včetně kočky, která měla kolem krku uvázaný kokain, krek a marihuanu. Panama je pro drogy pocházející z Jižní Ameriky hlavní vstupní branou do Střední Ameriky.

Kokain přichází z Kolumbie, která je jejím největším producentem na světě. Odtamtud droga většinou putuje do USA. Právě Spojené státy americké jsou největším spotřebitelem této drogy na světě.


Koktejl - další články

Doporučujeme