Simpsonovi slaví 37 let na scéně. Diváky si získávají neotřelým, ale drsným humorem

17. dubna 2024·Koktejl·Redakce

Simpsonovi. (Foto: Century Fox Television)

Asi není na světě nikdo, kdo by neznal žlutou rodinku z amerického sitcomu Simpsonovi. Poprvé se objevili ve formě skeče v pořadu The Tracey Ullman Show 19. dubna 1987 a stále jsou populární. Jejich otcem je tvůrce, animátor a producent Matt Groening, který se nechal inspirovat svoji rodinou pro vytvoření tohoto kultovního seriálu.

Natvrdlý lenoch Homer, starostlivá domácí puťka Marge, drzoun Bart, chytrá Líza a roztomilá Maggie. To je americká rodinka Simpsonových, která svými rodinnými trablemi baví diváky u televizních obrazovek od roku 1987. Podle ČSFD se jedná o 281. nejoblíbenější seriál v Česku.

View this post on Instagram

A post shared by The Simpsons (@thesimpsons)

Diváky si rodinka získala díky svého neotřelého a drsného humoru. Ve skoro každé scéně její členové někoho parodují. Ať už to jsou lidé z politiky, filmového či hudebního průmyslu. Tvůrci seriálu si tak rozhodně servítky neberou. V pořadu se tak už objevili například herci Richard Gere, Mel Gibson, zpěvák Justin Bieber, skupina Green Day či bývalý prezident USA Donald Trump.

Tvůrci ale v minulosti nezůstali jen u tvorby seriálu. V roce 2007 se žlutá rodinka dostala na plátna kin ve snímku Simpsonovi ve filmu a sklízela opět obrovský úspěch. Režie se ujal David Silverman a hlavním tématem už tehdy byl globální problém. Zda se dočkáme druhého dílu je zatím stále ve hvězdách. V minulosti na Comic Conu v San Diegu v roce 2019 Groening oznámil, že není pochyb, že dříve či později vznikne další film. V jaké fázi je to nyní, ale nikdo zatím netuší.

Koktejl - další články

Doporučujeme