Fenka adoptovala vypadlé mládě ptáka. Naučila ho i štěkat, nyní se společně starají o štěňata

13. září 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Nečekané zvířecí přátelství prožívá Juliette Wells a její fenka Peggy. Společně našly v loňském roce opuštěného a zraněného flétňáka. Juliette netušila, že tímto krokem dala své milované fence toho nejlepšího kamaráda, která ho dokonce naučila štěkat. S informací přišel Daily Mail.

Flétňáka, který zůstal napospas osudu, našla majitelka fenky stafordširského bulteriéra v parku v australském Gold Coast loni v září. Žena se snažila najít jeho rodiče, které posléze spatřila na stromě. Ti o své mládě, které zřejmě vypadlo z hnízda, už ale nejevili zájem.

Australanka vzala ptáka domů a rozhodla se, že se ho pokusí zachránit. Díky spolupráci s místním odborníkem na divokou zvěř a pomoci Peggy, která se flétňáka ujala jako vlastního mláděte, se okřídlenec brzy zotavil. Juliette a její partner se snažili ptáka vypustit do přírody, ale flétňák odmítl svou novou rodinu opustit.

Rodina mu začala říkat Molly a ta přijala i některé psí návyky. Třeba se naučila štěkat. “Mysleli jsme si, že štěká Peggy, když jsme se na i ale podívali, tvrdě spala. Pak jsme si všimli, že je to Molly. Nemohla jsem tomu uvěřit,” svěřila se Juliette deníku Daily Mail.

Ta dodala, že překvapená byla i samotná Peggy. “Časem si ale zvykla a už jí to přijde normální. Mají svůj vlastní jazyk, kterým se dorozumívají. Je to tak zábavné sledovat. Nikdy jsem nic podobného neviděla. Zvířata jsou úžasná,” říká. Rodinu před časem zastihla krásná zpráva, protože Peggy se narodila štěňátka.

View this post on Instagram

A post shared by Interspecies friendship (@peggyandmolly)

Juliette měla strach, jak tato událost ovlivní vztah psa a ptáka. Obavy ale byly zbytečné. “Molly na štěňata dohlíží, je to prostě nádherné,” svěřila se. Molly má volnost, a kdyby se rozhodla, může kdykoliv vyletět ven. „Je to divoký pták, má své vlastní potřeby. Bylo by krásné, kdyby si někoho našla a měla taky mláďata. Naše rodina by se ještě víc rozrostla,” směje se Australanka.

Koktejl - další články

Doporučujeme