Fenka z útulku je světovou mistryní! Lusy se dostala z ulice na stupně vítězů

15. listopadu 2023·Koktejl·Redakce

Lusy (Foto: Aneta Hejná)

Když byly fence Lusy dva měsíce, někdo ji vyhodil na ulici. Dostala se do spolku Pes nejvěrnější přítel, odkud si ji adoptovala Aneta Hejná. Za tu dobu, co se tyto dvě holky mají, už dokázaly velké věci. Lusy má dokonce od letoška titul mistryně světa. Informuje o tom Blesk.

Když Anety rodina přišla o pejska, ihned zamířila do útulku pro nového čtyřnohého kamaráda. Lusy přišla ve správný okamžik,” komentovala Aneta osudové setkání. Ačkoliv se zprvu Lusy zdála jako roztomilé štěňátko voříška, postupně začala svou paničku dost zlobit.

“Protože ničila oblečení i nábytek, vyrazila jsem s ní na cvičák,” řekla pejskařka. Tím začala jejich společná záliba ve sportovní kynologii. Ukázalo se, že je fenka velmi nadaná.

Všechny psí aktivity jí hned šly. Nejvíc však vynikala v aktivitě s názvem dog puller. “Šel jí od začátku, bylo to jako nějaký signál shůry,” vzpomíná Aneta. Netrvalo to dlouho a z Lusy se stala světová šampionka.

Hned začala sbírat jeden titul za druhým. V roce 2018 získala na mistrovství světa 3. místo. To se dog pulleru věnovala asi jen pouhý rok a půl. V letech 2020 a 2022 získala titul mistryně ČRletos se v Polsku stala přímo mistryní světa. Dog puller je jediný sport na mistrovství světa, který mohou provozovat i kříženci bez průkazu původu.

Koktejl - další články

Doporučujeme