Firma tvrdí, že na vzhledu nezáleží. Uchazeči o zaměstnání mají během pohovoru masky

17. února 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Logistická firma v Číně sklízí na internetu chvály za to, že požádala uchazeče o zaměstnání, aby na pohovoru měli masky. Chce se tak vyhnout tomu, aby zaměstnanci nebyli vybíráni podle vzhledu. Snaží se tak předejít diskriminaci. O kuriozitě informoval server Today.

Firma Chengdu Ant Logistics chtěla, aby přijímací proces byl spravedlivý po všech stránkách, a tak se rozhodla uchazeče o práci požádat, aby na pohovoru měli masku na obličeji. Nechtěla totiž, aby je někdo nařkl z toho, že pracovníky nabírají na základě vzhledu.

Jeden z pohovorů pak byl zveřejněn na internetu. Na videu je vyobrazena bizarní scéna, ve které kandidáti sedí v řadě a pozorně poslouchají tazatele. Tváře mají všichni zakryté maskami. Podle jedné z účastnic jim byly bílé masky rozdány po příchodu na pohovor.

K inovaci se vyjadřují i uživatelé na sociálních sítích, kteří společnost za tento krok chválí. Podle mnohých to může být přínosné pro lidi, kteří trpí sociální úzkostí. Firma si od toho také slibuje, že uchazeči budou z pohovoru méně ve stresu.

Koktejl - další články

Doporučujeme