Jeho varování bral na lehkou váhu. Žralok spolkl ptáka přímo před zraky turistů, kradl mu potravu

29. června 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj:Shutterstock)

Nevšední podívanou zažili turisté u pobřeží u města Port Lincoln v Jižní Austrálii. Bílý žralok totiž před jejich zraky spolkl buřňáka – mořského ptáka, který mu kradl kousky tuňáka.

Skupinka turistů se vydala na potápění v kleci se žraloky. Největší zážitek měli ale  přímo z paluby lodě. Bílý žralok před jejich zraky spolkl mořského ptáka, který mu kradl kousky tuňáka, jimž se organizátoři výletu snažili predátora k lodi nalákat. Na záběrech je vidět, že se žralok snažil burňáka několikrát varovat, ale pták bral jeho varování na lehkou váhu.

Vodní predátor nakonec dosáhl svého. Nabral ptáka do tlamy, scvakl zuby a zmizel pod hladinou. “Všichni byli šokováni a ohromeni ve smyslu “wow, co jsme to právě viděli.” Stalo se to tak rychle,” řekl Daily Mail potápěč Ben Kessler, který video pořídil. “Žralok do ptáka dvakrát šťouchl, aby mu dal varování. Pták se ale o hodinu později vrátil,” popsal situaci Ben.

Podle něj není u žraloků výjimečné útočit na živočichy, se kterými soupeří o potravu. “Žraloci jsou velmi teritoriální. Kdykoliv či cokoliv, co jim stojí v cestě, se stává terčem,” řekl potápěč s tím, že si myslí, že žralok později ptáka vyplivl. To už ale pták nevěděl.

Koktejl - další články

Doporučujeme