Jelenec zachránil zajíce od nebezpečného dravce. Následně káně ušlapal

9. července 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

V americkém Wisconsinu zachytila kamera velmi neobvyklou scénu. Jelenec běloocasý tam přispěchal na pomoc zajíci, kterého napadlo káně rudoocasá. Zajíc sice utekl do bezpečí, ale dravého ptáka jelen ušlapal.

Video do světa poslala Kris Miller, který na místě ořezával stromy. Když na zemi narazil na mrtvou káni, rozhodoval se, že se podívá na bezpečností kameru, co je na ni zachyceného. “Zajíc začal naříkat a jelenec si možná spletl jeho volání s voláním svého mláděte. Nebo je to zkrátka reálný příběh Bambiho a Dupíka,” přemýšlel muž, který odkazuje na legendární příběh od Walta Disneyho.

Muž si vzpomíná, že si říkal, že káně přeci nemůže spadnout z nebes. “Všiml jsem si, že se nacházím před jednou z našich bezpečnostních kamer, a doufal, že díky ní uvidím, co se skutečně stalo,” vysvětluje Miller. A viděl. Káně rudoocasá buď bojovala s udržením zajíce, nebo se snesla dolů, aby ho popadla. Následující záběr mu daly jasnou odpověď.

Na videu je slyšet, že zajíc naříká. Jelenec si toho všiml a přiběhl mu na pomoc. Zatímco zajíc běží do bezpečí, káně dostává rány kopyt a následně uhyne. “Osobně jsem nikdy nic podobného neviděl,” uzavírá netypický zvířecí příběh muž.

Koktejl - další články

Doporučujeme