Kazma nad Českem vyhodí milion dolarů z vrtulníku. Peníze mohou jít na dobrou věc, rozhodnutí nechá na lidech

16. října 2023·Koktejl·Redakce

Kazma, který je známý svými odvážnými kousky, právě na svém Instagramu ohlásil plán B, kterým chce uzavřít soutěž o 1.000.000 dolarů z filmu ONEMANSHOW: The Movie, které se nikomu nepodařilo získat v první části hry.

Peníze na dobrou věc

Kazma po ukončení hry prohlásil, že peníze si nenechá. A tomuto slibu se rozhodl dostát. Na malého Martínka se před pár týdny skrze Donio podařilo vybrat přes 150 milionů korun. Martínek už své peníze naštěstí má, Kazma ale upozorňuje na to, že na Doniu jsou další stovky smutných příběhů, které by si také zasloužili pozornost. Spojil se proto s Doniem, které sbírky potřebným pořádá a vytisknul milion QR kódů, které se svým týmem nalepil na všechny jednodolarové bankovky ze hry o $1.000.000. Každý QR kód odkazuje na jeden z příběhů, které potřebují finanční pomoc a je na něm přednastavena platba skrze Donio v hodnotě 22 Kč, tedy v hodnotě jednoho dolaru.

Udělali jsme to tak, aby každá bankovka měla smysl, aby každá nesla příběh někoho, kdo ji potřebuje. Všechno co si nasbíráte je vaše, co s tím uděláte už necháme na vás…”, komentuje tento čin Kazma s tím, že chce, aby se lidi rozhodli sami, co s penězi udělají. Tak konec konců mluví Kazma i na konci film: “Milion dolarů je spousta peněz, ale také spousta zodpovědnosti. Podíváme se, jestli jsme vás za ty roky něčemu naučili”.

Money Rain

Na svém instagramovém účtu Kazma oznámil, že milion dolarů v jedno dolarových bankovkách s QR kódy vyhodí z vrtulníku někde na území České republiky. Místo, nad kterým se “Money Rain” uskuteční, zůstává zatím v tajnosti a detaily o místě a čase se dozví jen ti, kteří přišli na Kazmův film a aktivovali si kartu z kina. Pouze těm totiž Kazma pár hodin před vzletem vrtulníku pošle přesné souřadnice a čas, kde a kdy ke shozu peněz dojde. Do konce možnosti aktivovat si kartu zbývá už jen pár dní a lze tak učinit na webu www.miliondolaru.cz

Sociální experiment

Kazma tímto gestem odmění fanoušky, kteří přišli na jeho film a zároveň dá lidem možnost, aby se svobodně rozhodli, jak s penězi naloží. A celé způsobem mu vlastním – tak, jak to ještě nikdo na světě neudělal. Česká republika tak zřejmě zažije nejen unikátní podívanou, kdy se bude milion dolarových bankovek sypat z nebe, ale zároveň půjde o zajímavý sociální experiment, zda-li se v dnešní době lidé rozhodnou někomu pomoct, nebo si nasbírané bankovky nechají pro sebe.

Koktejl - další články

Doporučujeme