Kočka uvízla mezi vodovodními trubkami za zrcadlem. Vyprostili ji až přivolaní hasiči

16. února 2023·Koktejl·Redakce

Hasiči zachraňují kočku. (Foto: se souhlasem HZS Pardubice)

Opravdu k zajímavé záchraně vyrazili hasiči Pardubického kraje. Na tísňovou linku jim volala beznadějná panička jedné kočky, která uvízla mezi vodovodními trubkami přímo za zrcadlem. O příběhu informoval HZS Pardubického kraje na svém facebooku.

Opravdu netradiční kousek se povedl jedné kočce v Radiměři na Svitavsku. Zvíře se rozhodlo prozkoumat instalační otvor v domě a vlezlo mezi tvárnice Ytongu a starou zeď. Takto se dostala až do koupelny, kde se zasekla u vodovodních trubek přímo za zrcadlem,” uvedli na facebooku přivolaní hasiči.

Ti nejprve pomocí štěrbinové kamery zjistili, kde se kočka nachází, rozbili zrcadlo, zdivo a po chvilce ji vyprostili. Šťastná majitelka si kočičku poučila. Zda si toto poučení vezme k srdci nevíme, ale co víme určitě je to, že vždy rádi pomůžeme,” dodali hasiči.

Není to poprvé, co nějaké zvíře doplatilo na svou zvědavost a uvízlo na netradičním místě. Například v roce 2019 v britském Newportu kočka uvízla hlavou v pasti na krysy. Naštěstí se v pasti nenacházela otrávená návnada, a tak bylo zvíře pouze dehydratované a vysílené. Následně bylo převezeno na veterinu, kde mu zachránili život.

Koktejl - další články

Doporučujeme