Kravata jako malé černé! Milé dámy, bez tohoto doplňku se letos neobejdete

15. března 2023·Koktejl·Redakce

Zendaya (Zdroj: Profimedia)

Tohohle trendu jsme si všimli už v minulosti, ale teprve teď se dostává do popředí. A právem! Ženy, jestliže doma ještě nemáte vlastní kravatu, je načase si ji pořídit. A už ji nekrást svému partnerovi. Co o kravatě říká web Žen-in.cz?

To, že něco nosí muži, neznamená, že to nemohou nosit i ženy. A to od kalhot počínaje a obleky konče. Pánská a dámská móda jsou dnes už velmi propojené věci a my jsme za to upřímně řečeno velmi rády. A kravata není něco, co by v dámské módě bylo nějakým překvapením. Nejvíce ji na začátku 21. století zpopularizovala hlavně Avril Lavigne, ale pak na 20 let nastala pauza. V roce 2000 napochodovala na molo s kravatou Bella Hadid.

Kravata se pak dostala více do popředí i díky Zendaye, která se s ní objevila na party po Oscarech v loňském roce. Následně byla zakomponována do přehlídky Louise Vuitton pro kolekci podzim/zima 2022. Až letos se ale začíná pořádně dostávat do centra pozornosti. Na letošním Fashion Weeku v Paříži ji představili návrháři od Dioru, UNDERCOVER, Hermès, Valentino či Alexander McQueen.

Jenna Ortega (Zdroj: Profimedia)

A jak tenhle originální kousek nosit? Zkombinovat ji můžete třeba s kostkovanou košili nebo klasicky k obleku. Ať už zvolíte elegantní nebo ležérní variantu, chybu neuděláte. Skvěle bude vypadat i s vestičkou. Nosíte rády šaty, ale chcete vyzkoušet i kravatu? Není problém. Sáhněte po košilových či blejzrových šatech, ke kterým se tenhle originální kousek hodí. A skvěle bude vypadat i k sukni, stačí jen být trochu odvážná a zkoušet zajímavé a netradiční věci.

Koktejl - další články

Doporučujeme