Lachtani, kteří prchali před velrybami, málem převrátili rybářský člun

3. července 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Lachtani, kteří se snažili uniknout smečce lovících kosatek na jihu Chile, překvapili rybářskou loď a pokusili se na ni hromadně nalodit, div ji nepřevrátili.

Jeden ze členů posádky Antonio Zapata agentuře Reuters řekl, že ačkoliv je výskyt kosatek v těchto místech poměrně běžný, za čtyřicet let, co je na moři, nic podobného nezažil. Na záběrech z mužova telefonu je vidět, jak je voda okolo člunu nacpaná zběsile se mrskajícími lachtany.

Přestože posádka o deseti členech o situaci žertovala, Zapata uvedl, že ve skutečnosti se opravdu báli, že by lachtani loď poškodili nebo převrátili. Už tak byla kvůli tíze sardinek dost nízko. Rybáři se pokusili dostat se k nejbližšímu ostrovu s nadějí, že by se tam lachtani mohli uchýlit, ale velryby jim plán překazily, když jim zkřížily cestu.

Nakonec ale kosatky odpluly a lachtany nechaly na pokoji. Loď zamířila zpět k přístavu Talcahuano, kousek od města Concepcion v provincii Bio Bio. Nikomu z posádky se nic nestalo a vypadá to, že i lachtani přežily nepříjemný střet s obry v pořádku. Alespoň pro tentokrát.

Koktejl - další články

Doporučujeme