Líbí se vám tito kočičí drahouškové? Jsou to ty nejdražší na světě. Vyjde vás až na 3 miliony

27. září 2023·Koktejl·Redakce

Ashera, Khao Manee, nejdražší kočky (Foto: Instagram)

Mít doma huňatý uzlíček štěstí, který se vám stulí na klíně a spokojeně přede, je k nezaplacení. I když, jak se to vezme. Web iReceptář.cz představil tři nejdražší kočky na světě. Které to jsou a kolik stojí?

Ashera

Ty nejhezčí a nejluxusnější kočičky si mohou dovolit jen opravdový boháči. A tentokrát je řeč o těch čtyřnohých. Tyto nádherné šelmičky byly vyšlechtěny křížením afrického servala, asijského leoparda a kočky domácí. Ročně se narodí asi jen sto koťat a stejně jako na značkové kabelky, i na tyto kočky je čekací listina. Na ty nejluxusnější varianty si člověk počká i více jak rok.

Přestože vypadá velmi exoticky, svou povahou je to pořád domácí kočka, která je v podstatě nenáročná na péči a extrémně přátelská. Ashery mají obvykle nádherné oči v zeleném nebo medovém odstínu. Zpravidla se dožívají věku 8 až 10 let. Toto plemeno není náchylné na nemoci. Může být i hypoalergenní a v dospělosti váží až 15 kilogramů. Je to zkrátka ideální mazlíček pro ty, kteří by chtěli mít doma pořádnou kočkovitou šelmu, ale na tygra či lva si netroufají.

V Americe se jejich cena může vyšplhat až na 3 miliony korun. 

View this post on Instagram

A post shared by Tatiana Wrona (@tatianawrona)

Khao Manee

Její název znamená Bílý Drahokam, a taky se podle toho pohybuje její cena. Jedná se o vzácné plemeno z Thajska. Je sněhově bílá a z pravidla mívá různě barevné krásné oči, které svým leskem září jako drahokamy. Kromě fascinujícího vzhledu je i velmi přátelská, takže je o ni veliký zájem. V místě odkud pochází, jsou spojovány se štěstím, královskou hodností a léčivými schopnostmi.

Thajci jsou na toto plemeno velice pyšní a snaží se ho držet zahalené tajemstvím. Khao Manee je středně velká, má výhradně bílou srst. Koťata mohou mít šedé fleky, které ale časem zmizí. Hmotnost se pohybuje mezi 3 a 5 kilogramy.

Pokud byste si přáli mít tento klenot doma, připravte si až 300 tisíc korun. 

View this post on Instagram

A post shared by ICCI Boy, Khao Manee (@icciboyboy)

Bengálská kočka

Pokud toužíte mít doma kočičího povaleče, na tuhle krásku rychle zapomeňte. Ne nadarmo se jí říká domácí tygr. Aby byla kočka opravdu pravá a měla tudíž svou hodnotu, nesmí být vzdálena od divoké kočky více než čtyři generace, což se samozřejmě podepisuje na její povaze. Bengálské kočky mají krásně štíhlé a svalnaté tělo s dlouhými končetinami a ocasem střední délky. Mají krátkou a hustou srst, která je na dotek slastně hebká.

Bengálská kočka má mnoho barevných variant, od hnědé přes žlutou, bílou až k modré. Typický je leopardí vzor nebo kresba makrely. Velice vzácná je bengálská kočka, která je černá. Oči jsou v barvě zelené, oříškové nebo modré. Vznikly křížením krátkosrstých koček domácích s divokým asijským levhartem. Pro jejich divokou povahu jsou někde zakázané.

A právě pro tuto jedinečnost je tento druh koček velice vzácný a drahý.  U nás si můžete pořídit bengálskou kočku za docela slušných 16 až 25 tisíc korun, ale v Americe se její cena pohybuje v přepočtu od 250 000 Kč do 600 000 Kč.

View this post on Instagram

A post shared by Bengals Lovers 🐯 (@bengals.lovers)

Koktejl - další články

Doporučujeme