Malé lišce uřízli zaživa ocas, aby jim přinesl štěstí. Nestalo se to poprvé

7. února 2022·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

V Peru veterináři zachraňovali mládě lišky patagonské, které někdo zaživa uříznul ocas. Traduje se, že liščí ocas přináší štěstí. Takový případ tedy není ojedinělý a podle pracovníků tamní Národní lesní služby se s tím musí něco dělat. S informacemi přišel web Novinky.cz.

V druhém největším městě Peru Arequipa veterináři zachraňovali mládě lišky patagonské. Té někdo krutým způsobem uřízl kus ocasu, zřejmě proto, aby dotyčnému tento “suvenýr” přinesl štěstí, protože to je přesně to, co se v Peru traduje. Je to samozřejmě nesmysl a je neuvěřitelné, že jsou někteří lidé schopni kvůli pověře takhle zranit zvíře.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Javier (@jchiavo)

Nešlo o ojedinělý případ, protože kousek štěstí si chtělo patrně domů odnést víc lidí. “Je poznat, že ocas byl uříznut zaživa. Nedokážeme pochopit, proč to někdo dělá. Traduje se, že to má přinést štěstí, ale jak může člověku přinést štěstí zvířecí utrpení? Jsou to ohavné činy, které bychom rozhodně neměli tolerovat,” zlobí se jeden z pracovníků SERFOR.

Kromě chybějící části ocasu je malá lištička v dobré kondici a nyní stráví nějaký čas pod dohledem veterinářů. Bylo by potřeba s tímto problémem něco začít dělat, protože takhle se budou ochranáři dále nacházet opuštěná a zmrzačená liščí mláďata.

Koktejl - další články

Doporučujeme