Máte strach nechat kočku samotnou doma? Tyhle věci ji rozhodně zabaví

7. prosince 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Každý při pořizování kočky přemýšlí o tom, jestli ji bude moci nechat doma samotnou, když bude muset odejít třeba na osm hodin do práce. Nemusíte se bát, zvíře pár hodin doma samo vydrží, dokonce kočka samotu občas i ocení a vy tomu můžete přispět následujícími tipy. O tom, jak zaručit, že se váše kočka rozhodně doma nudit nebude informoval server The Dodo.

Pokud chcete nechat svého domácího mazlíčka doma samotného, musíte dodržet tři základní pravidla. Nechat zvířeti dostatek vody a jídla, před odchodem si se psem pohrajtezajistěte všechny předměty, do kterých nechcete, aby se dostal.

Dobré je vymyslet i nějaké hry na dobu, co nebudete doma. Nejdůležitější je vytvořit kočce takové prostředí, kde se bude cítit bezpečně. Není na škodu jí zamezit vstup do určitých místností, kde by se mohla snadno zranit.

Také jsou na trhu dostupné už i plnící se hračky, do kterých kočce schováte třeba granule a ona si s předmětem hraje tak dlouho, dokud jí všechny pamlsky nevypadnou ven. Také ji dokáže uklidnit televize, na různých servrech jí můžete pustit video, kde se budou objevovat její chlupaté kamarádky a ona pak nebude mít pocit, že je sama. V dnešní době sá dá i pořídit automatická hračka, která jezdí, skáče a váše micka ji může pronásledovat a chytat.

Kočky jsou proslulé také tím, že milují pozorování okolí z okna. Pokud máte okna situovaná na zahradu, nakrmte například na dvorku ptáčky a micka je pak bude se zaujetím hodiny pozorovat. Věřte, že takto zabavíte kočku na dlouhé hodiny.

Nezapomeňte, že mazlíčka můžete kontrolovat i přes webkameru, kterou si doma snadno namontujete a máte přehled o tom, co váš čtyřnohý kamarád zrovna dělá.

Koktejl - další články

Doporučujeme