Nečekaná záchranná mise: Muž zachránil bezradnou mývalí rodinku z útrob kontejneru

28. května 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Velmi netradiční situaci zažil na Floridě řidič kamionu Robert Acton. Když zastavil u jednoho kontejneru, neměl tušení, že se z něj za pár minut stane zvířecí záchranář. Ozývaly se z něj totiž velmi zvláštní zvuky. Když se podíval dovnitř, byl v šoku. Nacházelo se tam 10 bezradných mývalů, kteří se neuměli dostat ven. Informoval o tom server The Dodo.

Rodinka mývalů se plazila dovnitř kovového kontejneru za potravou a uvízla tam. Desetičlenná skupinka měla štěstí, že jejich řádění v popelnici zaregistroval řidič kamionu Robert Acton. Ten ani na minutu neváhal a rozhodl se jim pomoci.

K matce přírodě bychom měli být vždy laskaví, takže těmto klukům pomůžu,” popisuje řidič na videu, na které celou záchrannou misi natočil. Jakmile mývalí matka Roberta zaregistrovala, postavila se na zadní, vzhlédla k němu a vypadala, že ho prosí o pomoc. Nechci si ani představit, že by přijeli popeláři a vysypali je do lisu. To by nebylo dobré,” dodal.

Muž popadl nejbližší dřevěnou paletu a opatrně ji spustil do kontejneru. Vytvořil tak pro mývaly provizorní žebřík. Ti ani na vteřinu neváhali, opatrně vylézali ven a zamířili si to rovnou k plotu.

Podle serveru to není poprvé, co Acton mývalům pomohl. Před týdnem na stejném místě řešil tentýž problém. Proto by lidé podle něj měli dbát na to, aby víka od kontejnerů a popelnic zavírali. Jelikož tak můžou zachránit život nejedné němé tváři.

Koktejl - další články

Doporučujeme