Pes kuchařem. Hladový mazlíček zapálil kuchyň, když hledal jídlo na sporáku

15. září 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Požár, který naštěstí neměl vážné škody, řešili minulý týden hasiči v Sokolově. Pes hledal v kuchyni jídlo a zapnul sporák, na kterém začalo hořet nádobí. Celý incident natočila kamera. Informaci přinesli hasiči na svém facebooku.

Hasiče zburcovali sousedé a ti vyjeli k požáru bytu v sedmipatrovém domě ve středu dopoledne. Podle mluvčího Martina Kasala se oheň naštěstí nerozšířil, takže likvidace zabrala jen pár minut. Vyšetřovatel se poté začal zabývat, co bylo příčinou požáru. Rozuzlení přinesla nainstalovaná kamera a pro všechny to byl pořádný šok.

Za vším stál totiž domácí mazlíček. “Na záběrech je vidět, jak jeden ze dvou psů v bytě se snaží něco sebrat na vypnutém spotřebiči. Přitom se mu ale podaří sporák zapnout. Volným rozvojem tepla poté začne hořet plastové nádobí na spotřebiči a oheň se rozšířil i do dalšího vybavení kuchyně,” uvedl mluvčí. Kouř naštěstí ucítili sousedé, kteří zavolali hasiče. Video zveřejnili hasiči na svém Facebooku.

Kasal uvedl, že se podařilo dobře zdokumentovat příčinu požáru. Zároveň varoval, jak i nechtěná neopatrnost může mít velké následky. “Pokud jsou, stejně jako v tomto případě, nechaná zvířata v bytě bez dozoru, je nutné zajistit příbytek a vše v něm, aby se v maximální míře zamezilo úniku požáru či jiné mimořádné události,” vysvětlil Kasal. Řešením jsou elektronické zámky a detektory, které dokážou požár včas zaznamenat.


Koktejl - další články

Doporučujeme