Pomoc! Ukradli mi králíka Bubuna! I takové případy musí policie řešit

7. listopadu 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Na Blanensku řešili místní policisté zajímavý případ. Byla jim totiž nahlášena krádež králíka Bobuna. Zvíře se našlo o pár týdnů později. Byl z něho už ale Karel. Muži, který se krádeže dopustil, hrozí až tři roky za mřížemi. Informuje o tom web Novinky.cz.

Pětapadesátiletá žena na Blanensku zavolala na policii a oznámila, že jí někdo ze dvorku ukradl králíka Bubuna. K odcizení zakrslého králíka i s klecí došlo už začátkem září. Žena také uvedla, že měla svého mazlíčka v neuzamčeném přístavku za domem.

“I přesto, že se zde nacházely další cenné věci, chovný králík upoutal zloděje natolik, že si odnesl i s klecí pouze jeho,” sdělila mluvčí policie Lenka Korytňáková. Policie po Bubunovi pátrala několik týdnů. Není divu… z Bubuna se totiž stal Karel.

Králík se našel na ubytovně v Boskovicích. Ukradl ho tehdy podnapilý muž, který mazlíčka pojmenoval Karel a dobře se o něj staral. Uvedl, že neví, proč se krádeže dopustil. Byl obviněn z krádeže a trestného činu porušování domovní svobody, za které mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

 

Koktejl - další články

Doporučujeme